Karriereoversikt
1. år VG1 – Restaurant- og matfag – legger grunnlaget for alle retninger innen faget
2. år VG2 – Kokk- og servitørfag
2 år i skole + 2 år i læretid = fagbrev. Etter fullført fagbrev kan du søke Universitetet i Stavanger som har åpnet opp for å søke opptak til høyskole og universitet uten studiekompetanse (Y-vei). Flere og flere høgskoler og universiteter åpner for dette.
Det finnes svært mange jobbmuligheter innenfor kokk- og servitøryrket. Du kan jobbe i restauranter, kafeér, bedriftskantiner, cruisebåter, barer, nattklubber, selskapslokaler, store offentlige institusjoner (for eksempel på sykehus og i forsvaret), dagligvarehandelen, skoleverket og næringsmiddelindustrien. Du kan jobbe både i Norge og i utlandet da kokk- og servitørutdanningen er internasjonal.
Innenfor kokk- og servitørfaget finnes det flere muligheter for videreutdanning. Hotelledelse og reiselivsledelse er noen av aktuelle videreutdanninger innen faget. Du kan også ta vinkelner og mesterbrev kokkfaget.