Restaurant- og matfag 

Vurder restaurant- og matfag når du skal søke videregående skole. Norsk Restaurantskole tilbyr både kokk- og servitørfag. 

Den videregående skolen Norsk Restaurantskole har som mål å utdanne ungdom til å bli kompetente og hardtarbeidende fagarbeidere innenfor kokk- og servitørfag. 

Vi er en liten skole og har derfor mulighet til å følge opp hver enkelt elev tett og personlig. Hos oss er det kort avstand mellom lærer og elev, og elevene får også mulighet til å evaluere vår stab slik at vi hele tiden kan forbedre oss.

Våre lærere er svært kompetente både faglig og pedagogisk og har erfaring fra bransjen. De er også utdannet og har fagbrev i de fagene de underviser i. 

Utdanningsløpet 

Elevene søker seg inn på linjen som heter Restaurant- og matfag. I VG1 får du et godt grunnlag innen nettopp disse fagene, slik at du i VG2 kan spisse utdanningen i den retningen som passer deg best. 

I VG2 velger du mellom kokk- eller servitørfag, og fordyper deg slik at du er forberedt til neste fase av utdanningen – to år som lærling. 

Læretid

Etter to år med skoleundervisning skal elevene utplasseres i to år som lærlinger. Fullfører de disse to årene, sitter de igjen med et fagbrev. 

Norsk Restaurantskole samarbeider med Lærlingekompaniet, noe som gjør at alle våre elever er garantert lærlingplass i to fulle år. 

Lærlingekompaniet 

Lærlingekompaniet er et privat opplæringskontor som bidrar til å utdanne elever i hotell- og restaurantfag. Dette har de gjort siden 1987 og hatt stor suksess med.

Å jobbe og lære opp lærlinger i kokk- og servitørfag er deres hverdag, og de har nå 300 elever fordelt mellom sine medlemsbedrifter. Her får elevene tett oppfølging, kurs, nettverksbygging og mulighet til å delta i konkurranser som Norgescup og Skills. 

Vi er stolte av å ha en samarbeidspartner som siden 1987 har hjulpet 99 prosent av lærlingene sine til å fullføre fagopplæringen sin og motta fag/svennebrev. 

Les også: Kokk lønn 

Restaurant- og matfag gjør det mulig å være kreativ, jobbe med matkunst og med mennesker. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat dersom du lurer på noe.