fbpx

Servitørlærling 

Er du interessert i servitørfaget? Ta Restaurant- og matfag på Norsk Restaurantskole og vær sikret plass som servitørlærling. 

Vi er en videregående skole som utdanner blant annet kokker og servitører av høy kvalitet. Hos oss får du både faglig og praktisk kompetanse. 

Når du er elev på Norsk Restaurantskole trenger du ikke stresse over å finne lærlingplass, gjennom vår samarbeidspartner Lærlingekompaniet er du garantert to års plass som servitørlærling. 

Lærlingekompaniet

Lærlingekompaniet jobber daglig med lærlinger i blant annet kokk-, baker-, reiseliv- og servitørfagene, og har 300 lærlinger ute i jobb i sine medlemsbedrifter. Siden oppstart i 1987 har 99% av deres lærlinger fullført fagopplæring og bestått fagbrev.

Er du servitørlærling hos Lærlingekompaniet får du:

  • Tett og personlig oppfølging. 
  • Oppfølging av lover og regler knyttet til bransjen og utdanningen.
  • Nettverksbygging gjennom besøk i restauranter. 
  • Studietur til Paris. 
  • Kurs, prøvefagprøver og prosjektoppgaver.
  • Oppfølging til konkurranser som O/A cup, Skills og Norgescup.

Alle kokk- og servitørlærlinger gjennomfører fagprøven sin i lokalene til Lærlingekompaniet, som er godkjent prøvestasjon. De har restaurant og kurskjøkken der kurs for lærlingene blir arrangert. 

Velg Norsk Restaurantskole 

Når du står overfor valget om hvilken vei du skal gå med utdannelsen din, ta restaurant- og matfag med i vurderingen. Det er svært mange jobbmuligheter innenfor både servitør- og kokkeyrket. 

Fagbrevet tar 4 år å fullføre, to år med utdanning og to år som lærling. I VG1 legges grunnlaget for alle retninger innen restaurant- og matfag, mens utdannelsen i VG2 spisses til enten servitør- eller kokkefag. 

Når du har fullført fagbrev hos oss, har du også mulighet til å søke deg inn på Universitetet i Stavanger, uten studiekompetanse. Flere høyskoler og universiteter vil også åpne for dette. 

Oppfølging

Vi i Norsk Restaurantskole vet at tett oppfølging er essensielt for at elever skal oppnå gode resultater. Dette tar vi veldig alvorlig og setter hver enkelt elev i fokus, tilpasset deres behov og ønsker. 

Vi har svært kompetente lærere, både pedagogisk og faglig, som gjør sitt beste for å inspirere og engasjere elevene våre. På denne måten har vi opparbeidet oss en prosentandel på 98 av elever som går ut med ferdig fagbrev. 

Løfte faget

Norsk mat- og vinkunnskap er internasjonalt anerkjent og noe vi er svært opptatt av å føre videre til generasjonene som kommer. Dette er en av grunnene til at Norsk Restaurantskole ønsker å ta ansvar i opplæringen av de unge.

Fagbrevene i Norge når det kommer til servitør- og kokkefag er også anerkjent på verdensbasis, noe vi er svært stolte av. Vi jobber hardt med å løfte faget for at flere skal velge en utdanning innenfor den norske matkunsten. 

Send oss en søknad for neste skoleår med oppstart førstkommende høst – sikre deg en god og nyttig utdannelse innen restaurant- og matfag og en garantert plass som servitørlærling.